2013. november 3., vasárnap

Kráter szelet

Kráter szelet
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
2 ek. kakaópor
1cs. vaníliás pudingpor
1cs. puncs ízű pudingpor
9 dl tej, 3-3 kanál cukor
2 pohár tejföl /nagy/
5 ek. porcukor
 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítése nagyon egyszerű, gyors és a végeredmény nagggggyon finom.
Első lépésként megfőzzük mind a két pudingot és hagyjuk hűlni.
A tojásokból és a cukorból kemény habot verünk majd lassan hozzá adagoljuk a lisztet, tejet, olajat,kakaót és a sütőport.Jó nagy tepsibe öntjük és vizes kanállal rá szaggatjuk a pudingot. Egy sor vaníliás, egy sor puncsos. Előmelegített sütőbe rakjuk, de figyeljük mert nagyon hamar kisül. Én pálcikával szoktam ellenőrizni az állapotát,  és ha már nem ragad rá a tészta akkor jó. Ha sokáig van a sütőben akkor kiszárad és nyögvenyelős lesz. Amíg a tészta  sül addig a cukrot, vaníliás cukrot elkeverjük a tejföllel.
A kész kráterünkre ami még forró, rácsurgatjuk a cukros tejfölt és hagyjuk kihűlni.
Nálunk ez a süti lett a kedvenc, mindent ver. 


Virsli köntösben

Virsli köntösben
Hozzávalók: 
60 dkg liszt
10 dkg Rama
5 dkg élesztő
3,5 dl tej
3 tojássárgája
1 tk. só
kb. 15 db virsli 
2 tojássárgája külön a kenéshez

Elkészítés:


Ez egy nagy adag, nálunk nem kellett aggódni a maradék miatt mert nagyon gyorsan elfogyott.
Lágy tésztát készítünk a hozzávalókból, és 40-50 percet pihentetjük meleg helyen. Majd kb. fél centi vékonyra nyújtjuk és lekenjük a tojássárgájával. Két ujjnyi széles csíkokra vágjuk a tésztát és vigyázva belegöngyöljük a virsliket. Figyeljünk, hogy a virsli ne látszódjon ki. Tepsiben még 20 percig pihentetjük, majd lekenjük a tojással, és megszórhatjuk kedvünk szerint sajttal, szezámmaggal, lenmaggal stb.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat!