Valamikor gyerekkoromban ettem ilyen csörögét, de már régóta motoszkál a fejemben, hogy jó lenne érezni az ízét. Elég sokan ismerik és sokféle recept is van, de én egy erdélyi változatot osztanék meg veletek.
Hozzávalók :
60 dkg liszt
3 tojássárgája
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. zsír /púpos/
2 dl. tejföl /legjobb a házi/
1 tk. ecet
pici só
1 kk. szódabikarbóna
A hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát pihentetni. Aztán lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kell nyújtani .
Derelyevágóval ferdén négyszögletes lapokat vágunk belőle, közepén egy vékony vágást ejtünk és ezen a tészta egyik felét óvatosan áthúzzuk. Bő forró olajban vagy zsírban kisütni és porcukorba forgatni.
.
De rég ettem ilyet, pedig imádom! Be is ütemezem magunknak jövő hétre. ;-)
VálaszTörlésNem fogod megbánni mert még másnap is isteni finom!:)
Törlés