2013. április 12., péntek

Tojáspástétom

Ebéd után, úgy jó másfél óra elteltével a családom már azt kérdezi, hogy mit eszünk, mi lesz a vacsora. Nekem persze égnek áll a hajam, de aztán mindig sikerül valamivel meglepni őket. Ez a kaja is gyorsan kész van és garantálom, hogy mindenkinek ízleni fog.

Hozzávalók:

8-10 db főtt tojás
20 dkg felvágott
1 fej fehér vagy lila hagyma /vagy medvehagyma/
1 nagy pohár tejföl
2,5 dl majonéz
1 cs. petrezselyem
só, bors
1 cs zselatin

A tojásokat és a felvágottat feldaraboljuk kisebb kockákra, a hagymát a legjobb ha lereszeljük, a petrezselymet is összevágjuk. A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk és lassú tűzőn oldódásig kavargatjuk, aztán langyosra hűtjük. Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a fűszerekkel aztán ráöntjük a tojásos felvágottra. Gyorsan hozzákeverjük a zselatint és fóliával kibélelt őzgerinc formába, vagy tupperes desszertes gyűrűbe tesszük, aztán mehet be a hűtőbe.Egy óra múlva már lehet szeletelni. Sültekhez adható, de friss puha kenyérrel is egy jó kis vacsora /+forró citromos tea/.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése